27 Juli 2006
+ 13 - 8
Voer voor thuisproducers

Ik mag graag met muziek klooien op m'n PC'tje. Instrumentaal uiteraard, want aan zingen hoef ikzelf niet te beginnen. En thuis kun je dingetjes proberen die soms heel aardig uitpakken. Zo kocht ik een tijdje terug een LP (zeg maar picturedisc) met daarop het geluid uit de film The Untouchables. Gewoon, de hele film op plaat. En die plaat draaide ik door een instrumentale mixtape van Kruder & Dorfmeister heen. Te gek, al zeg ik het zelf...

Iets dergelijks kun je zelf natuurlijk ook doen, want het stelt mixtechnisch gezien geen ene reet voor. En toch creëer je soms een te gekke sfeer. Ik denk dat ik deze keer met de The Watergate Tapes aan de slag ga. Het grote schandaal dat Richard Nixon de kop kostte staat namelijk helemaal online. Wel RealPlayer, maar daar heb je Real Alternative voor, hoef je die RealMedia shit in ieder geval niet te installeren. Streamen en opnemen die hap; kun je er daarna ook vage triphop tracks van maken.
  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.