11 April 2005
+ 8 - 10
Wat gebeurt er met ons als de olie op is?

Een hele tijd geleden las ik een angstwekkend stuk over het fenomeen Peak-Oil. Zie het als het onvermijdelijke moment waarop er in de wereld niet méér olie opgepompt kan worden, maar elk jaar procenten minder, simpelweg omdat de bronnen opdrogen.

Als je je een beetje verdiept in dit onderwerp en er eens goed over leest en nadenkt, wordt je al snel bekropen door een gevoel van onbehagen. Er is zelfs een site die uitsluitend over dit onderwerp gaat. Op elke vraag die je je kunt stellen over Peak-Oil vind je een antwoord. Alles wetenschappelijk onderbouwd en vaak geschreven door mensen uit de olie-industrie zelf. Lees en huiver: Life after the oil crash. En nee, geen enkele vorm van alternatieve energie zal ooit de energiebehoefte zoals we die nu hebben, kunnen evenaren. Lees het zelf.

van het controleren, door het voeren van oorlog, van de doorvoerlanden, van de olie, door de USA was ik nog niet op de hoogte. en aangezien dit de eerste reactie is wil ik iedereen vragen die dit leest het artikel ook te lezen. het is echt ‘mindblowing’

in 1972 hadden we ook al een oliecrisis en was de benzine OP DE BON.
bangmakerij!
maar… al die chinezen en afrikanen willen op den duur OOK wat wij hebben. tja…. wordt het bolletje toch nog opgestookt maybe?!

grtz. Joal

Precies, Robin! Het is echt een situatie die onafwendbaar is. Erg verontrustend. De oliecrises die we in de jaren ‘70 hebben gekend zijn niet te vergelijken met de dag (die geheid komen gaat) dat de olie in de grond OP is. OP. Als je eens leest wat we allemaal doen met aardolie en hoe verschrikkelijk afhankelijk we zijn van de zwarte smurrie, pas dan dringt het langzaam tot je door.

En dan te bedenken dat ik nog een nieuwe tweedehands wagen heb moeten kopen om naar m’n werk te moeten komen. Als ik m’n berichtje over de nieuwe auto ga posten op Grandpa, zal ik nog een keer refereren aan het artikel over Peak-Oil.

Hee Grandpa, bedankt voor deze post! Sindsdien zit ik er middenin; we hebben al lezingen gehouden voor CDA, VVD en GroenLinks. D66 binnenkort. We hebben twee websites gemaakt (nog via de @Home provider, maar professioneler spul komt eraan). Het zou leuk zijn als je ons een keertje zou willen vermelden:http://members.home.nl/johnmeilink/.. Het is tenslotte allemaal jouw schuld!


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.