24 Mei 2005
+ 12 - 17
Thuisproducers spitsen de oren

Zij die graag thuis, achter de pc, muziek produceren weten dat het 'natuurgetrouwe geluid' van echte instrumenten niet bepaald in elkaar te draaien is met gangbare software. Maakt niet uit, want juist als iets lekker vet en smerig klinkt zit er veel meer ballen in je tracks. Maar wat nu als je tóch, per se, een realistische sound wil hebben, alsof je met een heel orkest werkt? Wel, ik kom zelf net de oplossing tegen:

De site van Vienna Symphonic Library zit barstensvol demo's van de ontwikkelaars én gebruikers (!) die, uitsluitend met de computer, complete composities in elkaar hebben gezet. En het moet gezegd: het resultaat is ongelofelijk. Luister bijvoorbeeld maar eens naar deze hele rits van overbekende werken, die allen gemaakt zijn met behulp van Opus 1 en 2, het softwarepakket waar het hier allemaal om draait. Vergeet niet verder door de site heen te surfen, want je komt echt onwijs veel MP3'tjes tegen die ook nog eens te gek zijn om gewoon te downen. En onthoud dus: elke demo of MP3 op deze site komt helemaal uit de computer!

Een mooi voorbeeld is 'Dance Macabre' van Camille Saint-Saëns (ook wel bekend van het Spookslot in de Efteling) en die MP3 kun je van deze link binnenslepen.

Leuk hoor maar dan wel eerste 10000 euro voor zo’n pakketje neertellen.


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.