31 Mei 2005
+ 12 - 17
Contact

Wie zich er in verdiept en het begrijpt, weet dat al vanaf de eerste dagen dat de mens begon met experimentele radio- en later tv uitzendingen, er signalen van de aarde wegschieten. Linea recta de ruimte in. Alles wat hier bij ons wordt uitgezonden, radio, tv, satelliet, data, gsm, etc etc, verlaat ook de aarde. Radiosignalen verplaatsen zich met lichtsnelheid.

Al je mobiele gesprekken zijn inmiddels alweer lichtmaanden en -jaren verder. Ook gsm-signalen leggen namelijk in een jaar een compleet lichtjaar af. Als het ooit ontvangen wordt door andere beschavingen in het heelal, dan is het nog maar de vraag of ze er iets mee kunnen; laat staan dat we de tijd hebben om hun antwoord af te wachten. Wil je toch, koste wat kost, een echt en persoonlijk bericht richting onze eigen Melkweg sturen, dan kan dat hier. En het kost nog geld ook.

Schaam je jezelf toch plaatsvervangend, als die Talpa-bejaarden straks weer die jarenlang aanslepende ellende op de buis brengen. Komt zo’n buitenaards stuk intellect ons op basis van dat verdriet beoordelen ?


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.