07 Juli 2005
+ 8 - 18
Benzine aan de pomp duur? Hoe zou dat toch komen?

Deze lange post is gericht op oliemaatschappij Chevron, die een campagne is gestart om het publiek op de hoogte te brengen van de rap op ons afstormende oliepiek die onze huidige manier van leven volledig op z'n kop zal zetten en blijvend zal veranderen. Lees dus wat hier staat, want vergeet niet: Chevron is een oliemaatschappij en uitgerekend zij starten een campagne die erop gericht is duidelijk te maken dat de aardolie in de wereld zoetjes aan op zal raken. Da's een heel erg belangrijk gegeven. Daar gaan we.



Als een rechtgesnaarde Opa mag ik graag eindeloos op onderwerpen terugkomen die me bezighouden en waarvan ik vind dat iedereen ervan op de hoogte moet zijn. Op 2 juni schreef ik een post over de site Peak Oil Alert van John Meilink. Rembrandt van Peak Oil punt NL mogen we hier ook niet vergeten. Ik ga het begrip Peak Oil overigens niet nog een keer uitleggen, ga nu eerst zelf maar eens lezen wat het precies is. En sinds ik het onderwerp heb aangesneden, probeert zo'n beetje iedereen aan mij uit te leggen dat Peak Oil niet zal komen, of dat er al 'oplossingen' voor een aankomend olietekort bij de grote maatschappijen op de plank liggen. Geloof me: de olieproducenten in de wereld hebben geen ene reet aan 'oplossingen' op de plank liggen. Shell niet, Exxon niet, Chevron niet, niemand heeft iets 'klaarliggen'. De olie in de wereld zal opgaan. Zonder enige genade komt de dag dat er geen moer meer uit de grond komt. En waar gaan we dan op rijden? Water? Sla-olie? Koolzaad? Waterstof? Zaagsel? Let op wat je zegt over alternatieve energie, want met een windmolen kun je geen autorijden. Met zonne-energie kun je geen truck laten gaan die de voorraad van de supermarkt aanlevert. Op zaagsel kan een vliegtuig je niet naar je tante in Australië brengen. Met koolzaad kun je niet mobiel bellen. Een stoomtrein zal je zeker weten elke dag met vertraging bij je werk afzetten. Dit is misschien een tikkie overdreven gebracht, maar: we doen meer met aardolie/aardgas dan je denkt en het wordt echt tijd dat iedereen zich in het onderwerp Peak Oil verdiept. Het is daarom een grote verrassing en, wat mij betreft, heel dapper, dat juist een oliemaatschappij als Chevron nu is begonnen met een wereldwijde campagne die het onderwerp Peak Oil bij de grote massa onder de aandacht moet brengen. Klik eerst maar eens even:

Bovenstaande link verwijst naar twee posters in pdf formaat die een heel duidelijk manifest van Chevron zelf bevatten. Vergroot in Acrobat maar eens uit en lees wat ze schrijven. Daarnaast kun je op Will You Join Us (een homepage met een schrikbarende teller rechts in beeld) nog veel en veel meer hele belangrijke en ook zorgwekkende informatie vinden. Lees. Lees goed. Lees nog een keer. En laat het op je inwerken. Peak Oil is geen flauwekul en heeft invloed op jouw en mijn leven en dat van alle andere 6 miljard inwoners op de wereld.

Als je meer wilt weten en vooral in het Nederlands wil lezen, ga dan naar de site van John Meilink en van Rembrandt. Daar vind je een schat aan informatie.

Ja opa, het begint erop te lijken dat het kwartje begint te vallen!!!! Kijk ook hier:http://www.nu.nl/news/553116/31/%27OPEC_..

het kwartje van Kok…


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.